Türkiye’de ikamet edenler için tasarlanmıştır.

Logo

Çerez Politikası

Sanofi İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Sanofi İlaç”), Sanofi Pasteur Aşı Ticaret Anonim Şirketi (‘’Sanofi Pasteur’’) ve Sanofi Sağlık Ürünleri Limited Şirketi (‘’Sanofi Sağlık’’) (Sanofi İlaç, Sanofi Pasteur ve Sanofi Sağlık bundan sonra birlikte ‘’Sanofi’’ olarak anılacaktır) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden faydalanmaktayız.  İşbu çerez politikası (“Çerez Politikası”) ile www.bebegimveben.com (“Web Sitesi”) işletilmesi sırasında, Web Sitesi ziyaretçilerimiz tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizleri bilgilendirmekte, Web Sitemiz üzerinden hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız.

Belirtmek isteriz ki, Sanofi olarak, Web Sitesi’nde kullanmış olduğumuz çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz.  Bu kapsamda, işbu Çerez Politikası’nda zaman zaman değişiklik yapabilir ve bu değişiklikleri içeren Çerez Politikamızı Web Sitemiz üzerinden yayınlayabiliriz.

Kişisel verilerinizin Sanofi tarafından işlenme amaçları konusunda ayrıntılı açıklamalarımızı ve detaylı bilgiyi, www.bebegimveben.com adresinde bulunan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamız içerisinde bulabilirsiniz.

Çerezler nedir ve bebegimveben.com bunları nasıl kullanır?

Çerez nedir?

Çerezler, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza gönderilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler daha sonra her bir ziyarette veya o çerezi tanıyan başka bir web sitesinde kaynak web sitesine geri gönderilir. Çerezler kesinlikle bir virüs değildir. Çerezler web sitesi için bir bellek görevi görür ve web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde, sitenin cihazınızı hatırlamasını sağlar. Çerezler aynı zamanda tercihlerinizi hatırlayabilir (ör: bu alanlara giren ziyaretçi sayısı esasına göre, kullanıcı deneyimini geliştirebilir ve gördüğünüz reklamları sizin için en uygun olanlara göre düzenleyebilir.

Çerezler, cihazınızda hangi çerezlerin ayarlandığını görme ve bunları nasıl yöneteceğiniz ve sileceğiniz hakkında daha fazla bilgiyi www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

Web Sitemizde kullanılan çerezler ve kullanım amaçları

Hem oturum çerezlerini (sadece web tarayıcınızı kapatana kadar var olan) hem de kalıcı çerezleri (daha uzun, belirlenmiş bir süre için var olan) kullanıyoruz. Web Sitemizde kullanılan çerez türleri genellikle üç kategoriye ayrılabilir: Kesinlikle Gerekli, Performans ve İşlevsellik.

Kesinlikle Gerekli

Web Sitemizdeki bazı çerezler, Web Sitemizde dolaşmanız ve özelliklerini kullanabilmeniz için gereklidir. Bu çerezler, pazarlama için veya internette nereleri dolaştığınızı hatırlamak için kullanılabilecek sizinle ilgili bilgiler toplamaz.

Performans/Analiz Çerezleri

Web Sitemizdeki çerezlerden bazıları, ziyaretçilerin Web Sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi toplar; örneğin bu bilgiler, ziyaretçilerin hangi sayfaları en çok ziyaret ettikleri ve web sayfalarından hata mesajları alıp almadıklarıyla ilgilidir. Bu çerezler, ziyaretçinin kimliğini belirleyen bilgiler toplamaz. Bu çerezlerin topladığı tüm bilgiler birleştirilmiştir ve bu nedenle anonimdir. Yalnızca web sitemizin çalışma şeklini geliştirmek için kullanılır.

Web Sitemiz, Google Analytics çerezlerini kullanır. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler, gizlilik uygulamalarına uygun olarak ABD'deki sunuculara Google tarafından aktarılacak ve depolanacaktır. Google’ın gizlilik uygulamaları ve bunların Google Analytics’e nasıl uygulandığı hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:

İşlevsellik

Bu çerezler Web Sitemizin, yaptığınız seçimleri hatırlamasına ve gelişmiş, daha kişisel özellikler sunmasına olanak tanır.

Üçüncü parti çerezler

Web Sitemiz ayrıca üçüncü partilerin cihazınıza çerez indirmesine izin verir. Söz konusu içeriği barındıran bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, bu web sitelerinden gelen çerezler karşınıza çıkabilir. Ayrıca, bazı web sayfalarımızda gömülü 'paylaş' düğmelerini de göreceksiniz. Bunlar, birçok popüler sosyal ağ üzerinden kolayca içerik paylaşmanızı sağlar. Bu düğmelerden birine tıkladığınızda, içeriği paylaşmayı seçtiğiniz hizmet tarafından bir çerez yüklenebilir. Bu üçüncü parti çerezler, kontrolümüz altında değildir. Kullanımları hakkında daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti web sitesini ziyaret edin.

Aşağıda www.bebegimveben.com'da kullanılan çerezlerin kullanım listesi ve kullanım amaçları bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin kullanım tercihlerinizi aşağıdaki linki tıklayarak belirleyebilirsiniz. Çerezlerin kontrolüne veya silinmesine ilişkin bilgiler aşağıda ayrıca sunulmaktadır. Çerezlerin kullanımı farklı olabileceği için, diğer Sanofi web sitelerine de göz atmalısınız.

Web Sitemizde kullanılan çerezler ve kullanım amaçları

Sanofi Web Sitemizde kullandığımız çerezleri, çerezlerin görüntülendiği yerleri ve çerezlerin tanımlarını bulmanız mümkündür.

Kategori: Gereklilik

  • ASP.NET_SessionId: Ziyaretçinin sayfalar arası oturum durumunun muhafaza edilmesi
  • JSESSIONID: Kullanıcının sayfa taleplerindeki durumunun muhafaza edilmesi

 

Kategori: İstatistik

  • _dc_gtm_UA-#: Google Tag Manager tarafından Google Analytics senaryosu yüklenmesi için kullanılır
  • _ga: Ziyaretçinin siteyi nasıl kullandığına dair istatiksel verinin oluşturulması için kullanılan özgün kimlik bilgisi
  • _gat: Google Analytics tarafından talep bilgisinin ölçülmesi için kullanılır
  • _gid: Ziyaretçinin siteyi nasıl kullandığına dair istatiksel verinin oluşturulması için kullanılan özgün kimlik bilgisi
  • Collect: Google Analytics'e ziyaretçinin kullandığı aygıt ve davranışla ilgili bilgi göndermek için kullanılır. Ziyaretçiyi pazarlama kanalları üzerinde takip eder.
  • SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE: Sitecore Engagement Analytics tarafından ziyaretçiyi birden fazla ziyaret durumunda tanımlamak için kullanılır.

 

Kategori: Pazarlama

  • ActivityInfo2: Sınıflandırılmamış
  • ads/ga-audiences: Ziyaretçinin websiteleriyle ilgili davranışlarına göre Google AdWords tarafından müşteriye dönüşebilecek ziyaretçilerle tekrar etkileşime geçmek üzere kullanılır.
  • CacheStorageVersion: Ziyaretçileri, ziyaretçilerin tercihlerine göre ilgili reklam çalışmalarında kullanılmak üzere farklı websitelerinde takip etmek üzere kullanılır.
  • GPS: Mobil aygıtlarda konumsal (GPS) lokasyona göre özgün kimlik oluşturulmasında kullanılır.
  • IDE: Google Doubleclick tarafından, websitesindeki kullanıcının reklam görüntüleme ve tıklaması sebepli aksiyonlarını tanımlamak ve raporlamak için, reklam ölçümleme ve hedefli reklamları kullanıcıya gösterme amaçlı kullanılır.
  • OT_5114: Sınıflandırılmamış
  • OT2: Sınıflandırılmamış
  • PREF: Google tarafından ziyaretçinin Youtube videolarını farklı websitelerinde nasıl kullandığına dair bir özgün kimlik oluşturulmasında kullanılır.
  • t1: Ziyaretçinin farklı websitelerindeki davranışlarıyla ilgili bilgi toplamak için, reklamların ilgililiğini optimize etmek üzere kullanılır.
  • test_cookie: Kullanıcının tarayıcısının çerezleri desteklediğini teyit etmek için kullanılır.
  • u2: Reklamların efektifliğini ölçek için kullanıcının websitesindeki navigasyonuyla ilgili bilgi toplanır.
  • VISITOR_INFO1_LIVE: Entegre youtube videoları olan sayfalarda kullanıcının bant genişliğini tahmin etmek için kullanılır.
  • YSC: Kullanıcının gördüğü Youtube videolarıyla ilgili istatistikleri tutmak için kullanılan özgün kimlik bilgileri oluşturur.
  • yt-remote-cast-installed: Kullanıcının Youtube videolarındaki oynatıcı tercihlerini depolar.
  • yt-remote-connected-devices: Kullanıcının Youtube videolarındaki oynatıcı tercihlerini depolar.
  • yt-remote-device-id: Kullanıcının Youtube videolarındaki oynatıcı tercihlerini depolar.
  • yt-remote-session-app: Kullanıcının Youtube videolarındaki oynatıcı tercihlerini depolar.
  • yt-remote-session-name: Kullanıcının Youtube videolarındaki oynatıcı tercihlerini depolar.
  • Scoring: Sınıflandırılmamış
  • SZMKSessionId: Sınıflandırılmamış

 

İşbu Çerez Politikası’nda belirtilen amaçlar doğrultusunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarının en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir. Aksi hallerde, yani kanuni veri işleme şartlarının bulunmadığı durumlarda kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunduğu hallerde işlenecektir. Her halde, işbu Çerez Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak üzere, mevzuata uygun şekilde Sanofi’nin yetkilendirdiği üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve Sanofi’nin grup şirketleri (grup şirketlerine ilişkin detaylı listeyi www.sanofi.com/en/directory adresinden temin edebilirsiniz) ile paylaşabiliriz.

Çerezler nasıl kontrol edilir ve silinir?

Web tarayıcılarının çoğunluğu çerezleri kabul eder, ancak web tarayıcınızın ayarlarını genellikle yeni çerezleri reddetmesi, mevcut olanları devre dışı bırakması veya cihazınıza yeni çerezler gönderildiğinde size bildirmesi için değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, tarayıcınızın sunduğu talimatları izleyin (genellikle “Yardım”, “Araçlar” veya “Düzenle” çubuklarında bulunur). Ancak, çerezleri reddederseniz veya devre dışı bırakırsanız, web sitesinin bazı işlevlerini kaybedilebileceğini lütfen unutmayın. Ayrıca, bir çerezi veya bir çerez kategorisini devre dışı bırakmak, çerezi tarayıcınızdan silmez, bunu tarayıcınızdan kendiniz yapmanız gerekir.

Çerezleri nasıl silebileceğinizle ilgili en güncel bilgilere, https://www.esb.org.tr/cerez-bellek veya https://www.aboutcookies.org adresleri aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Çerez Kullanımımızda Değişiklikler

Web Sitesi için çerez kullanımımızda yapılacak herhangi bir değişiklik burada yayınlanacaktır ve gerekirse, web sayfalarımızda değişiklikler işaretlerle gösterilecektir.

İletişim Bilgileri

Hatırlatmak isteriz ki, (i) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) işlendiğine ilişkin bilgi talep etme, (iii) işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iv) aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini talep etme, bu hakkınızı kullanmanız halinde kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme , (vi) silinmesini veya yok edilmesini isteme, bu hakkınızı kullanmanız halinde kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme, (vii) elde ettiğimiz bilgilerin otomatik sistemler ile analizi yoluyla hakkınızda ortaya çıkan sonuca itiraz etme ve zarara uğramanız halinde tazminat talep etme haklarınız bulunmaktadır.

Söz konusu haklarınızı kullanmak istediğiniz hallerde, başvurularınızı, www.sanofi.com.tr adresimizden “Bize Ulaşın” sayfasından ulaşabileceğiniz Sanofi KVKK Başvuru Formu’nu doldurarak ve çıktısını Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:193 Şişli/İstanbul başvuru adresine zarfın üzerinde “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacak şekilde veya consent-tr@sanofi.com adresine güvenli elektronik imzalı olarak Sanofi’ye iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.